Рефінансування: чи можна зробити кредит «вигідніше»?

Сьогодні складно знайти людину, яка жодного разу не користувався кредитними продуктами банків. Життя прискорюється, потреби ростуть, і така річ як позику дозволяє отримати бажане тут і зараз. Трапляється і таке, що люди можуть мати кілька заборгованостей в різних банках. При таких обставинах досить складно стежити за відсотками, термінами і додатковими нарахуваннями. Саме в такій ситуації можна скористатися особливою послугою: рефінансуванням кредиту в Україні.

Рефінансування — це процедура перекредитування: цільове отримання нового кредиту за спеціальною ставкою з метою погашення інших банківських заборгованостей.

За допомогою перекредитування можна:

  • знизити ставку за поточним боргом;
  • збільшити термін повернення коштів;
  • збільшити або зменшити суму щомісячних платежів.

Рефінансуванням поточного кредиту можна скористатися в наступних випадках.

  1. У вас кілька кредитів у різних банках з відмінними один від одного процентними ставками та термінами погашення: рефінансування допоможе уникнути плутанини і об'єднати всі кредити в один.
  2. Ви оформляли іпотеку на квартиру кілька років тому під певний відсоток, але з плином часу та змінами в економічній ситуації банки знизили ставки рефінансування допоможе уникнути подальшої переплати по житловому кредиту.

У CheckMoney (UA) зазначають, що рефінансування послуги можуть скористатися тільки сумлінних позичальників з гарною кредитною репутацією. Якщо людина часто і злісно порушував умови поточного кредитного договору, то схвалення рефінансування буде під питанням.

Процедура перекредитування в Україні зазвичай проходить у два етапи:

Для початку зверніться в свій банк-кредитор і уточніть такі умови договору: чи є можливість дострокового погашення, не накладаються на дані дії додаткові неустойки, штрафи та пені за поточним кредиту.

Необхідно подати заявку в банк, що пропонує послуги рефінансування, та надати документи, що підтверджують вашу платоспроможність. Якщо заявка схвалена, то переходите до підписання договору. Вас можна привітати, кредит рефінансований.

До речi, надалі позичальникові не потрібно знову звертатися в попередню кредитну організацію і розраховуватися виданими грошима. Зазвичай при рефінансуванні банки врегулюють це питання самостійно між собою, звертає увагу CheckMoney (UA).

Рефінансування та реструктуризація-не синоніми

Через велику кількість не зовсім компетентної інформації позичальники часто плутають два поняття « "рефінансування" і» реструктуризація " боргу. Загальне в них — тільки співзвуччя при вимові. За фактом ж рефінансування-це новий кредит, з новим договором і позикодавцем. Реструктуризація — це зміна умов поточного кредитного договору все з тим же початковим кредитором.

Реструктуризувати можна тільки одну заборгованість, а рефінансувати відразу кілька. Ще один факт — банки неохоче йдуть на реструктуризацію кредитів, так як вони можуть втрачати свою вигоду: прибуток від відсотків. Рефінансування ж схвалюють охочіше, адже позичальник, який оформив рефінансування навіть на пільговій ставці, - це новий клієнт.

У CheckMoney (UA) зазначають, що рефінансування застосовується тільки до повноцінних довгострокових кредитів. Погашати короткострокові мікропозики банки не беруться.

Онлайн - заявка

Відправка заявки в багато перевірені МФО
Завантажується кредитний калькулятор з актуальними даними...
* Розрахунок не є публічною офертою

Сервіс надає різний платний підбор послуг по кредитуванню

Сервіс надає платні послуги