7 способів уникнути проблем при отриманні кредиту в Україні

Трапляються ситуації, коли настає крайня необхідність звернутися в банк за кредитом. Перш ніж це робити, слід ретельно підготуватися: навіть якщо ви не в перший раз вдаєтеся до подібних послуг, важливо враховувати зміни в економічній ситуації країни, зростання ставок і вимог до позичальників. У цьому матеріалі ми хотіли б поділитися 7-ю порадами, які допоможуть не перетворити кредит в «кабалу».

1. Не купуйтеся на рекламу

Не варто звертатися за кредитом в перший-ліпший банк. Навіть якщо вас приваблюють яскравими рекламними слоганами («Ставка від ..."), варто попередньо дізнатися всі умови кредитної пропозиції-зазвичай вони написані "дрібним шрифтом". В більшості випадків виявляється, що, або, пільгова ставка діє досить нетривалий період, або надається тільки певної категорії громадян.

2. Довіряйте, але перевіряйте

Це стосується як самої кредитної установи, так і кредитного договору. У першому випадку, перед тим як звертатися в банк, варто перевірити його ліцензію та реквізити по справжність. Так ви з більшою часткою ймовірності зможете уникнути контакту з шахрайською організацією, попереджають в CheckMoney (UA). Що ж стосується кредитного договору, перш ніж поставити під ним свій підпис, уважно читайте всі умови надання грошей у борг. Наприклад, виникають випадки, коли позичальник не знає про те, що за певних обставин кредитна організація накладає додаткові комісії і штрафи за прострочення або дострокове погашення дога.

3. Фіксуйте переговори в письмовій формі

Це допоможе уникнути ситуацій, коли менеджер банку вам говорить одне, а на папері написано зовсім інше. Що б ви не обговорювали: терміни кредитування, перелік наданих документів, процентну ставку - намагайтеся фіксувати і надалі звіряти з тими документами, під якими ставите підпис. Пам'ятайте, що якщо справа дійде до судових розглядів, аргумент в стилі «мені так сказали» не буде прийнятий до уваги.

4. Задумайтеся: чи дійсно потрібен кредит

Кредит як такий, перш за все, покликаний вирішити проблему нестачі грошей в складний життєвий період. Постарайтеся не «обростати» банківськими боргами, якщо наприклад, хочете придбати останню модель смартфона або одяг з нової колекції. Можливо, подібні потреби можуть почекати.

5. Не поширюйтеся про дані кредитного договору

Навіть друзям і родичам. У житті може статися що завгодно-непорозуміння, сварки і розставання. Тому, радить CheckMoney (UA), намагайтеся не робити ваші кредити і борги предметом для обговорення. Сюди ж можна віднести зберігання кредитного договору в ненадійному місці, наприклад на електронному сховищі, куди маєте доступ не тільки ви.

6. Вивчіть додаткові пропозиції до вашого кредиту

Велика конкуренція між банками змушує їх кожен раз створювати і пропонувати клієнтам різні новинки, тому задумайтеся про необхідність придбання і використання додаткових банківських продуктів: кредитних карт, зарплатних проектів, програм кешбека і т. д.

7. Відмовтеся від валютних кредитів

Давно минули часи, коли відношення долара до гривні було відносно стабільним. Тому валютні кредити не можна назвати хорошою ідеєю, звертає увагу CheckMoney (UA). Якщо за період розрахунку по кредиту трапиться криза, то, за умовами договору, банк може перекласти всі наслідки стрибків на біржі на позичальника. Найкраще брати гроші в борг у валюті доходу.

Онлайн - заявка

Відправка заявки в багато перевірені МФО
Завантажується кредитний калькулятор з актуальними даними...
* Розрахунок не є публічною офертою

Сервіс надає різний платний підбор послуг по кредитуванню

Сервіс надає платні послуги