Основні види кредитів в Україні

Кожен з нас коли-небудь стикався з ситуацією, коли для вирішення складних життєвих завдань необхідні фінанси. Прикладів безліч: ремонт в квартирі, вступ до університету, або навіть автомобільний штраф, який потрібно оплатити в терміновому порядку. Якщо ви опинилися в такій ситуації, але у вас немає необхідної суми, то одним з найбільш очевидних і простих виходів стане оформлення кредиту.

Кредит – це певна сума грошей, одержувана позичальником від позикодавця. У більшості випадків за користування кредитними коштами нараховується відсоток, який позичальник сплачує разом із сумою боргу.

В Україні видавати кредити мають право тільки організації та особи, які мають на це спеціальне державне дозвіл або ліцензію, звертає увагу CheckMoney (UA). Зазвичай до списку найменувань такого роду організацій входять:

  • банк;
  • мікрофінансові організації (МФО);
  • кредитні спілки.

Є також і приватні позикодавці, однак їх діяльність часто знаходиться поза законом і її не завжди можливо регламентувати.

Існує багато класифікацій видів кредитів, в основному вони розрізняються по:

    • цілі отримання;
    • способу отримання або погашення;
    • формі або терміну видачі.

CheckMoney (UA) розглядає кожну класифікацію докладніше.

За метою отримання розрізняють такі види кредитів в Україні.

Споживчі – видаються на будь-які особисті потреби громадянина. Це один з найпоширеніших кредитів, який, в той же час, має велику кількість ризиків.

Автомобільні – з назви ясно, що вони видаються з метою покупки машини. Зазвичай купується автомобіль стає заставним засобом, тобто в разі невиплати боргу може бути вилучений через суд на користь позикодавця в якості компенсації.

Іпотечні – кредити на купівлю житла або земельної ділянки під забудову будинку. Відрізняються тим, що мають особливе державне регулювання і можуть видаватися на особливих умовах окремим категоріям громадян України.

Мікрокредити-особливий вид позик, які видаються у вигляді невеликих сум на короткий термін. В основному їх беруть на дуже термінові потреби, тому за ними закріпилася народна назва «позики до зарплати».

За способом отримання в Україні розрізняють такі види кредитів:

      • з перерахуванням на карту, коли кошти автоматично приходять на іменну пластикову карту позичальника (надалі він може здійснювати з ними будь-які операції-переклад, переведення в готівку і т. д.);
      • переказ на банківський рахунок (в основному використовується, якщо на момент отримання кредиту виникли проблеми з картою: наприклад, закінчився термін дії);
      • кредит готівкою – найчастіше використовується для позики невеликих сум. Може видаватися банками, МФО або іншими організаціями як через власні офіси, так і через спеціалізовані термінали, що знаходяться в більшості міст України.

За формою видачі розрізняють грошові та товарні кредити. У першому випадку позичальникові видається необхідна сума грошей, яку він надалі витрачає відповідно до своїх цілей. Товарний кредит (часто називають розстрочкою) передбачає виключити видачу грошей, пропонуючи позичальникові відразу взяти необхідні товари або послуги з подальшою оплатою по частинах.

Способи погашення кредиту, в основному, визначаються для кожного позичальника індивідуально. Але, якщо узагальнити, можна виділити два основних: регулярними рівними платежами або одноразовим внеском (актуально для мікропозик). Варто врахувати, що кредитні організації не вітають відходження від умов договору, тому самостійне дострокове погашення боргу перед банком може негативно вплинути на кредитну історію.

Тепер, коли ми описали основні види кредитів в Україні, ви зможете підібрати для себе найоптимальніший варіант. А якщо вам потрібні гроші терміново і прямо зараз, але у всіх кредитних організаціях відмовляють, натисніть на кнопку у кінці цієї статті, щоб оформити моментальний онлайн переклад через новий надійний сервіс по підбору позик CheckMoney (UA). Ваша заявка на позику від 1 до 80 тисяч гривень буде розіслана в більш ніж 50 мікрофінансових організацій. Для цього потрібно лише заповнити і чекати дзвінка зі схваленням необхідної суми. Ймовірність схвалення позики через CheckMoney (UA) в Україні доходить до 98%, не пропустіть шанс поправити фінансове становище без зусиль і витрат.

Отримати позику

Онлайн - заявка

Відправка заявки в багато перевірені МФО
Завантажується кредитний калькулятор з актуальними даними...
* Розрахунок не є публічною офертою

Сервіс надає різний платний підбор послуг по кредитуванню

Сервіс надає платні послуги