Як убезпечити себе при оформленні онлайн позики

З кожним днем ​​онлайн кредитування фізичних осіб стає все більш популярною послугою. Зростає попит - зростає і пропозиція: за останні три роки число мікрокредітних організацій в Україні зросла майже вдвічі. Всі вони пропонують різні умови кредитування для позичальників: хтось залучає низькою процентною ставкою, хтось лояльними вимогами до клієнтів. На жаль, серед подібних організацій є ті, хто хоче легкої наживи - шахраї. Як не попастися на їх прийоми і убезпечити себе? Читайте в цій статті.

Якщо ви вирішили оформити онлайн позику, в першу чергу, слід з усією відповідальністю і уважністю підійти до вибору кредитора. Не звертайтеся до першої-ліпшої організації, не купуйтеся на рекламні слогани. Дотримуйтеся наступного алгоритму дій, щоб уникнути неприємних наслідків від використання послуг МФО.

1. Повірити наявність документів

У МФО, легальна діяльність на території України, на сайті обов'язково повинні бути представлені всі підтверджуючі документи, звертає увагу CheckMoney (UA):

- свідоцтво про реєстрацію фінансової установи;

- договір про надання позики або публічна оферта;

- умови обробки та використання персональних даних.

Якщо вам попадається гарний сайт, обіцяє дуже лояльні умови надання позик, але на ньому відсутні вищезазначені документи, то варто зайвий раз зважити всі «за» і «проти», перш ніж користуватися його послугами.

2. Почитати відгуки

CheckMoney (UA) зазначають, що у наш час відгуки — це один з найнадійніших способів перевірити сумлінність будь-якої організації. Якщо до вас багато люди мали справу з компанією і залишилися задоволені, чому б не скористатися її послугами?

Однак, як і в будь-якому іншому справі, тут потрібно врахувати кілька нюансів. Буває таке, що відгуки виявляються підробленими або покупними. Тому не вірте захопленим коментарям віртуальних користувачів з сумнівних джерел. Зазвичай правдиві відгуки зустрічаються на перевірених великих фінансових порталах.

До речі, на практиці ні в однієї організації не буває 100% позитивних відгуків. Якщо вам така зустрілася, поставтеся до неї з обережністю.

3. Вивчити умови надання позик

Якщо при оформленні мікропозик ви хочете виключити неприємні сюрпризи у вигляді несподіваних пені, надбавок і підвищених відсотків на ту суму, яку берете в борг, уважно вивчайте умови надання позик.

Зазвичай середня процентна ставка варіюється від 0,5 до 2% в день. Деякі МФО запускають акції для нових клієнтів, пропонуючи оформити першу позику під 0,01 відсоток. Так само на сайті обов'язково повинні бути вказані максимальні строки повернення мікрокредиту і умови надання відстрочок платежів.

Компанії, які приховують все вищеперелічене і обіцяють надати повні умови кредитування тільки після підписання договору, швидше за все, можуть виявитися нечистими на руку, попереджають в CheckMoney (UA).

Пам'ятайте, що за свою фінансову безпеку відповідаєте тільки ви. Тому, щоб уникнути обману, з усією суворістю та відповідальністю підходите до оформлення позик: перевіряйте документи і уважно читайте договори, які підписуєте.

Онлайн - заявка

Відправка заявки в багато перевірені МФО
Завантажується кредитний калькулятор з актуальними даними...
* Розрахунок не є публічною офертою

Сервіс надає різний платний підбор послуг по кредитуванню

Сервіс надає платні послуги